Pređi na sadržaj

Natrijum hipohlorit

Natrijum hipohlorit se koristi u našim proizvodima za ličnu negu zbog toga što je snažno sredstvo za dezinfekciju brzog dejstva koje je delotvorno protiv brojnih mikroorganizama, uključujući bakterije i viruse.

Brisanje stola uz držanje spreja u ruci

Natrijum hipohlorit je aktivni sastojak u mnogim izbeljivačima za upotrebu u domaćinstvu. Uništava bacile čak i u veoma niskim koncentracijama i odlično uklanja mrlje i neprijatne mirise. Brojne naučne studije su pokazale da je bezbedan kada se koristi u skladu sa uputstvima navedenim na etiketi proizvoda. A budući da se izbeljivač gotovo potpuno razlaže na so i vodu, bezbedno se može ispuštati u kanalizaciju.

Odgovori na vaša pitanja

Zašto Unilever koristi natrijum hipohlorit?

Natrijum hipohlorit koristimo zbog toga što je veoma efikasno sredstvo za uništavanje širokog dijapazona štetnih mikroorganizama kao što su bakterije, virusi i gljivice. Deluje čak i pri niskim koncentracijama – zbog toga se često koristi za prečišćavanje vode za piće i održavanje higijene bazena za kupanje.

Da li je natrijum hipohlorit bezbedan?

Da, kada se koristi u skladu sa uputstvima navedenim na etiketi proizvoda. Ako se nepravilno koristi, natrijum hipohlorit može da izazove iritaciju kože i očiju, pogotovo kada je nerazblažen. Zbog toga je važno da se proizvodi za izbeljivanje pažljivo čuvaju i koriste, uz izbegavanje kontakta sa kožom i vođenje računa da ne prsnu u oči, kao što je objašnjeno na etiketama proizvoda. Takođe je važno da se izbeljivač ne meša sa amonijakom, kiselinama i drugim sredstvima za čišćenje. Mešanje izbeljivača sa uobičajenim proizvodima za čišćenje može da izazove ozbiljne povrede.

Da li je natrijum hipohlorit bezbedan za životnu sredinu?

Natrijum hipohlorit se nakon upotrebe brzo razlaže na so i vodu. Različite detaljne naučne analize pokazuju da je uobičajeno korišćenje natrijum hipohlorita u domaćinstvu bezbedno za životnu sredinu.

Koji Unilever proizvodi sadrže natrijum hipohlorit?

Neka od naših sredstava za dezinfekciju u domaćinstvu, kao što je Domestos, sadrže natrijum hipohlorit.

Back to top